Úspěch našeho týmu v Praze na FLL2014

15.12.2014 10:48

Mám dobrou zprávu pro všechny, kteří fandí týmu Černilováci. V sobotu 13.12. se nám v Praze vydařila účast na turnaji českého národního kola celosvětové soutěže First Lego League 2014. Výborně jsme si letos vedli hned ve dvou kategoriích. V kategorii Výzkumný úkol, kde jsme prezentovali výsledky našeho výzkumu na téma „Učení přírodních věd“, jsme obsadili 2. místo.   Na stejné příčce jsme se umístili i v kategorii Robot Game, kde jsme pomocí „vychytaného robota“ s použitím ultrazvukového, barevného a světelného senzoru porazili zbylých 12 týmů. V kategoriích Týmová spolupráce a Robot Design jsme se také neztratili a výsledkem je 4. místo v celkovém pořadí letošního pražského turnaje FLL, kterého se zúčastnilo celkem 14 týmů z celé ČR. Více o soutěži najdete na stránkách www.ceskaligarobotiky.cz .

Moc děkuji manželům Potůčkovým za krásné masky, dopravu a technické zázemí, panu Zemánkovi a panu Šimkovi za dopravu týmu na soutěž a všem, kteří nabízeli pomoc a drželi palce :)

A nakonec gratulace týmu Černilováci:

Dominik Hroneš , Marek Zahradník, Daniel Haft, Matěj Urban, Martin Zemánek, Jan Maleček, Drahoš Potůček, Jindřich Šimek, Lukáš Rychetský, Jan Hoffmann, Ondřej Zelený a Kateřina Jaklová